Istanbul: Stad Met Zeven Heuvels

robokowIstanbul is geen vlakke stad. Integendeel. Het is gebouwd op heuvels, wel zeven geografisch gezien. Istanbul is dan ook wel bekend als de “stad met zeven heuvels”. Al die heuvels bieden natuurlijk een fantastisch uitzicht. Zo sta je op het centrale plein Taksim in het Europese deel boven op een plateau met mooie vergezichten.

Al die heuvels zijn ontzettend leuk – vooral als je uit Nederland komt – en maken van Istanbul een bijzondere locatie. Maar pas wel op als je niet gewend bent om veel te lopen. Want anders word je natuurlijk wel moe van al dat op en neer geloop.

De heuvel van Eyüp

Ook is er de bekende heuvel van , waar je met een kabelbaan kan komen. Op Eyüp is er een mooi plein met een beroemde moskee, winkeltjes, beroemde cafés en een oude begraafplaats boven op de heuvel.

Hotels in Istanbul met uitzicht

Dankzij die heuvels hebben veel hotels in Istanbul, niet alleen de luxe hotels in Istanbul maar ook een verrassend aantal goedkope hotels in Istanbul, hele mooie vergezichten. Bijvoorbeeld vanaf het balkon of vanaf de dakterrassen. Het uitzicht over de Bosporus of over de Gouden Hoorn is vaak erg fantastisch. Je kan bij wijze van spreken er urenlang naar turen.