Oude hotels

Deze hotels halen niet langer het lijstje van unieke hotels van Istanbul. Ze hebben de volgende selectieronde niet meer gehaald. Een aantal bleek niet uniek genoeg en andere hotels zijn op dit moment niet te boeken.

Romantisch hotel: Boetiekhotel Daphnis

romantisch_istanbulHotel Daphnis is met recht een romantisch hotel in Istanbul. Met uitzicht over de Gouden Hoorn ligt het redelijk centraal op een lekker en rustig plekje in een historische wijk tussen de lokale bevolking. Het hotel is authentiek met mooie oude houten deuren, ramen met glas in lood en mooie muurschilderijen. Boetiekhotel Dahnis is een romantisch hotel in istanbul. Er zijn niet veel kamers beschikbaar, dus wees op tijd met het hotel te boeken.

Leuk hotel: Sumo Cat Hostel

leuke hotels istanbulVlak bij de beroemde Galata toren in de hippe wijk Beyoğlu en bijna om de hoek van de bekendste straat van Istanbul Istiklal Caddesi, vind je Sumo Cat, met recht een leuk hotel in Istanbul met dorms en enkele prive-kamertjes. Het hotel wordt gerund door enkele jonge Turken die het gebouw hip en leuk hebben gemaakt, met ondermee grappige muurschilderingen. Echt een toffe keuze voor als je gewoon zin hebt in een leuke vakantie in Istanbul.

 

Luxe hotel: Karakoy Rooms

statig_hotel_istanbulNiet alleen van buiten ziet het gebouw er statig uit, zelfs van binnen is alles in die stijl. Alles is recht en hoog. Hele aparte stijl. Karakoy Rooms is een luxe hotel in Istanbul in het centrum vlak aan de Bosporus en is niet erg duur, met kamers en studio’s tussen de 125 en 200 euro. Het hotel heeft een flink aantal hele goede referenties en heeft dus een reputatie hoog te houden. Een goede keus voor als je een beetje lang bent, perfect voor Nederlanders dus.

 

Populair hotel: Sura Design Hotel

populair-hotel-istanbul Het Sura Design Hotel is een van de meest populaire hotels onder toeristen in Istanbul. Het design-hotel ziet er fantastisch uit, van binnen en van buiten. Het wordt vooral geroemd omdat het van binnen uitziet als een paleis. De ligging van dit hotel is uitstekend, in de historische wijk Sultanahmet, vlak bij de bekende bezienswaardigheden. Het hotel heeft een tuin waar je lekker kan relaxen en ‘s ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet. Meer informatie hier.

Supergoedkoop hotel: Kacmaz Pensioen

slechtste_hotel_istanbul
Kacmaz Pensioen is een van de goedkoopste hotels in het nieuwe centrum van Istanbul vlakbij het Taksim plein. Met privekamers voor soms slechts 9 euro voor een persoon en 19 voor twee is dit hotel een spotgoedkoop hotel in Istanbul. Maar of het pensioen nog lang in leven blijft is nog maar de vraag, want recente ervaringen over dit pensioen zijn überslecht. Een uitstekende optie als je wat langer in Istanbul wilt blijven en geen geld te besteden hebt. Bekijk de referenties en boek je kamer hier

 

Chic hotel: Georges Hotel Galata

chic_hotel_instanbulUitgeroepen tot het zakelijke hotel van Istanbul in 2012, Georges Hotel Galata heeft een fantastische locatie voor je in petto. Vanaf het waanzinnige terras geniet je van een heerlijk diner met een overgetelijke uitzicht. Let wel op: het hotel heeft slechts 20 kamers. De prijs is chic maar niet al te hoog voor een designhotel in Istanbul. Georges Hotel Galata is zeker ook een fantastische keuze als je op zoek bent naar een hotel in Istanbul en je bent er voor business.