Kadiköy: Aziatische deel van Istanbul

veerboot istanbulKadiköy is een oud stadsdeel van Istanbul en bevindt zich in het Aziatische deel van Istanbul. De meeste mensen op vakantie in Istanbul, komen er niet en zetten jammer genoeg geen voet aan wal in Azië. De veerboot naar Kadiköy pak je namelijk makkelijk. Vanaf de haven bij de Galata brug tegenover het plein van de Nieuwe Moskee ben je binnen tien minuten in Kadiköy, een van de oudste delen van Istanbul.

Uitzicht op Bezienswaardigheden Istanbul

TopkapipaleisKadiköy is niet alleen Kadiköy. Een van de mooiste dingen is natuurlijk de boottocht. Je hebt dan een heel mooi uitzicht over de grootste bezienswaardigheden van Istanbul, zoals de Hagia Sophia, het Tophaki paleis en de Blauwe Moskee. De boottocht zelf is al het genieten waard. Het is verfrissend en lekker. Bovendien is het op de veerboot vaak erg gezellig. Je ziet vaak onbekende mensen makkelijk een praatje met elkaar maken.

In Kadiköy aangekomen kan je fijn wandelen. Want wandelen in Kadiköy is eigenlijk wel de beste manier om de wijk te verkennen. Je loopt dan schuin omhoog met de mensenmassa mee en komt dan uit in een winkelstraat. Rechts van je heb je dan de dagelijkse markt, met veel kleine winkels, eetgelegenheden en kraampjes. Die markt is erg gezellig en is vooral ook een markt voor buurtbewoners. Je bent ‘off the beaten track‘ dus. Aan de linkerkant van deze hoofdstraat vind je weer andere winkelstraten.

Bezoek aan Fenerbahçe

FenerbahçeLoop je door, dan kom je uiteindelijk bij een rotonde uit met daarbinnen een bekend standbeeld van een stier. Wil je graag het voetbalstadion van Fenerbahçe bezoeken, dan loop je hier een klein stuk rechtdoor. Maar je kan ook rechtsaf slaan en dan loop je een karakteristieke  autoloze winkelstraat van Istanbul in: de Bahariye Cadessi. In die straat vind je ook heel wat goedkope eetgelegenheden, bars en andere uitgaansgelegenheden. Het is hier niet duur en er zijn weinig toeristen dus je kan hier goed mixen met de lokale bevolking.

Met de tram door de Kadiköy – Moda wijk

Kadiköy Moda TramDoor de Bahariye Cadessi gaat de typische rode tram van Kadiköy. Die tram maakt een rondje door de wijk Moda en heeft als begin- en eindhalte de haven waar je met de boot aankwam en ook weer de boot kan terugnemen. Je kan de tram dus ook vanaf de haven nemen, of je kan het trammetje hiervandaan nemen om een tour te maken door de hele wijk.

Je kan overigens vanaf de haven ook verder langs de kade lopen, richting het zuidoosten. Je hebt dan ook mooie vergezichten. Vooral bij zonsondergang is het er erg mooi. En als je meer tijd hebt: een stuk verderop kom je de Fashion Pier tegen en nog een stuk verder een grote jachthaven. Richting de andere kant heb je het treinstation met treinen naar het oosten en verder Azië in.

Overige bezienswaardigheden in Kadiköy