Taksim Plein Istanbul

taksim plein istanbul Het Taksim plein in Istanbul is het beroemde centrale plein in de wijk Beyoğlu, het moderne centrum van Istanbul. Het wordt ook wel gezien als het moderne hart van Istanbul. Taksim plein ligt aan het eind van de Istiklal Boulevard. Het bekende kleine rode trammetje dat naar de Tünel gaat, heeft zijn vertrek- en aankomsthalte hier op Taksim. Daarnaast is er een groot busstation, een metrostation naar Levent en de funicular naar Kabataş. Ook zijn er veel restaurants en hotels rond het Taksim plein.

Rustig bijkomen op Taksim

taksim plein istanbul tramHet plein is dan ook eerder een verkeersader van voetgangers, openbaar vervoer en auto’s dan een plein om lekker te zitten. Zo zijn er nauwelijks bankjes. Er zijn wel plannen om het plein volledig opnieuw in te richten, maar het is nog even afwachten of dat ook is waar de mensen op zitten te wachten. Om te zitten en uit te rusten kan je beter even doorlopen naar het Gezi Park. Daar is het lekker rustig en kan je even bijkomen in de schaduw van de bomen.

Mooie vergezichten en eten

taksim plein istanbulOp het plein vind je een aantal kleine eetgelegenheden voor de snelle trek, evenals enkele bekende fastfoodrestaurants. In het midden van plein is er een klein grasperkje. Maar langs het plein staan er vooral grote grijze gebouwen. Als je iets verder loopt en op zoek gaat naar de hoeken van het plein, dan vind je mooie vergezichten over de Bosporus. Het Taksim plein ligt namelijk boven op een van de heuvels van Istanbul.