Winkelen in Istanbul

winkelen-istanbulOp zoek naar een leuk souvenir zoals een Turks tapijt, of wil je just shoppen in Istanbul in een van de designer winkels? In Istanbul is er voor iedereen wat wils. Van kruidenbazaars tot de hipste kledingwinkels.

  • De meest bekende plek om te winkelen in Istanbul is wel de Grote Bazaar van Istanbul. Die vindt u in de oude wijk Sultanahmet.
  • Een paar kilometer verderop vind je de Egyptische Kruidenbazaar, met daartussen heel veel martktkramen.
  • Voor wie op zoek is naar weer winkels kan goed terecht op de Istiklal Boulevard en haar talloze zijstraatjes. Daar vind je naast de winkels van alle grote merken veel toeristenwinkels met authentieke Turkse sierraden bijvoorbeeld.

Overdekte Shopping Malls

Istanbul telt ook een flink aantal overdekte winkelcentra. Deze shopping centers zijn een nieuw fenoneem in de stad en de meeste liggen niet erg centraal. Je vindt ze vooral in de wijken buiten het toeristische gebied, maar je komt er makkelijk via de metro. De meest bekende van deze overdekte winkelcentra is Akmerkez. Dit centrum is ondermeer erg geliefd onder de elite van Istanbul.

Een van de mooiste winkelcentra is Istinye Park. Deze ligt nog een stuk verderweg maar is wel enorm groot. Je vindt er ondermeer een overdekte speelparadijs. Dat is dus erg makkelijk als je op zoek bent naar vertier voor je kinderen. Het heeft ook een openluchtgebied met een mooi park. Ook is er een bazaar van Turkse gerechten en een traditionele markt.

Shoppen in Aziatisch Istanbul

Aan de andere kant van de stad, in het Aziatische deel Kadıköy, gaan veel mensen shoppen in de Bağdat Caddesi. Deze brede winkelstraat kent veel chic winkels en is vooral gericht op luxe. Hier geven veel van Istanbuls nieuwe rijken hun geld uit. Je vindt er vooral exclusieve winkels maar ook warenhuizen. De winkelstraat is niet klein, hij is maar liefst 14 kilometer lang. Neem een Dolmuş of taxi om er te komen.

Op zoek naar meer indoor winkelcentra? Neem dan hier een kijkje. Op Cityzapper vind je ook leuke tips om te winkelen in Istanbul. Heeft u aanvullingen, laat het ons weten.