Rustig bijkomen in Gezi park

taksim gezi park istanbulHeb je net heerlijk gestruind over de İstiklal Caddesi, je bent aangekomen op Taksim plein en je denkt er weer aan om terug te gaan naar beneden. Juist, dan is nu het moment om juist even door te lopen, om over te steken naar de andere kant van het Taksim plein en om schuin achter het metrostation en het busstation even neer te strijken in het charmante Taksim Gezi park van Istanbul.

Kleine oase bij Taksim

Het Gezi park is een van de weinige parkjes in het hart van de stad. Het is een kleine oase tussen het drukke stadsleven. Vooral in de zomer als de zon hoog staat is het Gezi park in Istanbul een heerlijke plek om even uit te blazen. Koop een simit (een rond krokant broodje met sesamzaad), neem iets te drinken en geniet onder de bomen van de schaduw en rust, of loop door tot het eind en neem plaats bij de fontein. Maar je kan het er ook van nemen op het terrasje aan de zijkant van het park.

Onzekere toekomst

En wellicht dat er niet veel tijd meer is om hier te genieten. Sinds 2011 zijn er plannen van het stadsdeel Beyoğlu om het park te laten wijken voor een nieuw te bouwen winkelcentrum. Hoewel er veel protest is hiertegen, is het  een vraag of het park nog een lang leven heeft. Laten we hopen van wel, want het is echt een lekkere plek voor de lokale bevolking en een goede tip voor een leuke vakantie in Istanbul. Het zou jammer zijn als dit park moet wijken voor geld.