Protest in Istanbul

protest_istanbulIstanbul is een erg diverse stad en dit is ook zo op politiek gebied. Het is daarnaast erg gepolariseerd. De kans is dan ook groot dat je tijdens een verblijf in Istanbul tegen een demonstratie aanloopt. Meestal zijn dit hele gewone geweldloze demonstraties, maar eens in de zoveel tijd kan ook in Istanbul de vlam flink in de pan slaan.

Zo gebeurde dit ook in 2013 tijdens protesten rond het Gezi park. Er is toen veel politiegeweld gebruikt bij het Taksim plein en het Gezi park. In dat park waren veel demonstranten, waaronder ook oudere mensen en kinderen toen de politie besloot dit park te ontruimen. Ook waren er toeristen in de buurt die voor het gas moesten vluchten.

Het is niet zo dat je als toerist nu meteen kans loopt om terecht te komen in een demonstratie of dat je vooral traangas moet vluchten. In de toeristische wijk Sultanahmet vinden er over het algemeen weinig tot bijna nooit protesten plaats. Deze zijn vooral rond Taksim plein en Istiklal Boulevard. Als er weer een periode is van oplaaiende protesten dan kan het gevaarlijk zijn om je in dit gebied op te houden.

Comments are closed.