Wat te doen in Istanbul

Wat te doen in Istanbul? De beroemde bezienswaardigheden van Istanbul bezoeken is een van de topdingen wat te doen in Istanbul. Maar er is meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de Prinseneilanden, of slenteren over de Istiklal Boulevard? En natuurlijk kan je ook voet aan wal zetten in Azië in Kadiköy, een boottocht maken over de Bosporus of met een Nederlandse gids door Istanbul fietsen. Zie hieronder een overzicht voor leuke activiteiten voor een Stedentrip Istanbul.

Hagia-Sofia-en-Blauwe-Moskee-Tour

Bezoek de Sultan Paleizen

De Paleizen van de Sultans in Istanbul zijn zo mooi dat iedereen er van onder de indruk is. Het Topkapi paleis is een juweeltje. Het is het meest bezochte museum van Istanbul en een echte topper. Daarnaast is er ook het Dolmabahcepaleis, een meer recent gebouwd paleis van de Sultan. Bekijk ook deze tour die u kunt boeken voor het Dolmabahcepaleis waarbij u wordt opgehaald.

De Grote Bazaar bezoeken

Het is wellicht de meest bekende overdekte markt ter wereld: De Grote Bazaar van Istanbul. De bazaar spreekt enorm tot de verbeelding en daadwerkelijk een bezoekje brengen is erg overweldigend. Het is makkelijk te dwalen in de talloze straatjes met rijen winkeltjes. Maar boven alles is de bazaar is vooral een erg gezellige markt te noemen. Het is niet eenvoudig om niets te kopen, of een kop thee af te wijzen tijdens een onderhandelingsproces voor een tapijt die je wil kopen.

Met de boot naar Kadiköy in Azie

Een van de leukere dingen van Istanbul is de boot naar Kadiköy in Azie. Je neemt de boot naar Kadiköy vanaf Eminönü tegenover de Nieuwe Moskee bij de Galatabrug. Tijdens de boottocht naar Kadiköy kan je heerlijk genieten van mooie uitzichten over de beroemde bezienswaardigheden van de stad Istanbul. In Kadiköy kan je heerlijk over een authentieke markt slenteren en goedkoop eten. Het is een van de oudste delen van Istanbul en zeker de moeite waard.

bosporus-boottour

Maak een Boottocht over de Bosporus

Een boottocht over de Bosporus is wel een van de meest rustgevende dingen van wat je kan doen in Istanbul. Trek hier maar gerust een middag voor uit! Je kan met de publieke veerboot helemaal naar de Zwarte Zee varen. Onderweg kan je op verschillende locaties uitstappen, om wat te eten bijvoorbeeld of om bezienswaardigheden te bezichtigen. Boottochten over de Bosporus vertrekken vanaf Eminönü tegenover de Nieuwe Moskee bij de Galatabrug. Je kan ook kiezen voor een privé-tocht inclusief dinner.

Slenteren over Istiklal Boulevard

Een must-do in Istanbul is toch wel slenteren over de Istiklal Boulevard. Dat is de meest bekende straat van Istanbul en is een van de leukste dingen om te doen in Istanbul. Er zijn veel winkels en theehuisjes. Je kan lekker aan een terrasje zitten in een van de zijstraatjes en vanaf een aantal locaties kan je genieten van mooie vergezichten over de Bosporus en de oude stad. Boven aan de Istiklal Boulevard vind je tevens het Taksim plein en het Gezi park. Hier kan je even lekker uitblazen. Onderaan vind je de Tünel en de Galatatoren.

istanbul-hop-on-hop-off-bus

Ga mee met de Hop on en Hop Off Bus

Net als in vele andere toeristische steden in de wereld, is de rondtour door de stad met een speciale Hop on & Hop off  Bus ook in Istanbul reuze populair. Hij is niet goedkoop, maar je kan er wel de hele dag mee op pad. Je kan tickets op de bus kopen en ook online voor vertrek. De bus komt elke 20 tot 30 minuten en je kan gewoon onderweg uitstappen of instappen. Zie hier voor de gedetaileerde routekaart die je ontvangt bij het instappen.

Kumpir in Ortaköy

Wie kent het plaatje niet van de moskee aan het water met daarachter de grote lange brug over de Bosporus. Het bezichtigen van dit schoonheidsplaatje in Ortaköy is zeker een hoogtepunt van elk bezoek aan Istanbul. Je kan daar lekker eten bovendien, bijvoorbeeld aan een van de vele visrestaurants aan de kade. En ‘s avonds kan je hier ook nog eens goed uitgaan. Het is hier minder toeristisch en het voelt een stuk authentieker aan. Maar bovenalles: Ortaköy is waar je Kumpir vindt.

Hagia-Sofia-en-Blauwe-Moskee-Tour

Moskeeën bezoeken

Veel Nederlanders zijn nog nooit een moskee binnen geweest. In Istanbul is dit nu je kans. Vooral de Blauwe Moskee is enorm bekend. Het gebouw is erg groot. Van buiten ziet het er al fantastisch uit, maar vooral van binnen voelt het gebouw erg groots aan. De moskee is bovendien gratis te bezoeken. Je kan daarnaast ook gewoon in de meeste andere moskeeën binnenlopen. Maar de Blauwe Moskee en de Hagia Sofia zijn echt niet te missen als je in Istanbul op vakantie bent.

Waterpijp Roken

Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar eigenlijk is het wel iets waar je niet aan ontsnappen kan in Istanbul: de waterpijp. Er zijn honderden zo niet duizenden plekken waar je de waterpijp tegenkomt. Er is een stukje Istanbul dat de moeite waard is om te bezoeken als je dit echt wilt ervaren. Deze straat ligt vlak bij het centrum en zit vol met leuke barretjes waar je rijen mensen vindt, lekker ontspannen en onderuitgezakt in speciale zitzakken. Uiteraard met een waterpijp, een glas thee en een bord triktrak. Neem het ervan, loop er even doorheen en zoek een plekje uit om rustig van het tafereel te genieten.

fietsen-barcelona