Kumpir in Ortaköy

bezienswaardigheden istanbulDe wijk Ortaköy is een typische atypische wijk van Istanbul. Het ligt aan het water, met kenmerkende moskeeën en Armeense kerken. Je vindt er ook erg veel goedkope eet-plekjes en vooral de (vegetarische) kumpir is erg in trek hier. Kraampje na kraampje vind je deze rijk gevulde aardappel. Neem er eentje en ga zitten aan de kade, lekker genietend van een warme zomeravond onder een grote boom. Een echte aanrader.

Het beste moment om in Ortaköy te vertoeven is als de avond valt. Het is er dan heel gezellig. Er zijn bovendien talloze visrestaurants aan de kade. Ortaköy is daarnaast vooral ook bekend om de nachtclubs, talloze cafés en barretjes. Je kan er dus na het eten ook lekker uitgaan. Elke zondag is er in Ortaköy bovendien een grote en gezellige openluchtmarkt. Mensen vanuit heel Istanbul komen dan voor bijvoorbeeld juwelen, boeken en antiek.

Bus en boot naar Ortaköy

Je komt in Ortaköy vanaf Eminönü met de boot in de avondspits of bus 25e. Meer details:

  • Vanaf Kabataş of Eminönü: bus 25e naar Ortaköy.
  • Tijdens de avondspits gaat er tussen 1750 en 1840 ook een aantal keren de veerboot naar Ortaköy vanaf Eminönü. Maar je kan ook opstappen op Beşiktaş of Kabataş. Voor de terugweg neem je dan een taxi, de dolmuş (minitaxi) of de bus. Zie de vertrektijden voor de veerboot naar Ortaköy.
  • Vanaf Taksim neem je de F1, de Kabelspoorweg Kabataş–Taksim. In Kabataş neem je bus 25e naar Ortaköy of de boot in de avondspits.

Hotels in Ortaköy

Wil je wat langer verblijven in Ortaköy dan is er een redelijk aantal hotels beschikbaar die direct in de wijk liggen. Een hotel kan een leuk idee als je echt wil genieten van de wijk. Je bent wel wat verder verwijderd van het centrum, maar met de bus, veerboot, taxi of dolmuş ben je zo weer terug om in de avonduren weer lekker van de typische sfeer in Ortaköy te genieten.

Een van de andere hotels in Ortaköy is Deluxe The Bridge. Het hotel ligt midden in de wijk, is niet duur maar er zijn nog weinig referenties van het hotel beschikbaar. Kijk hier voor meer hotels in Istanbul. Een ander populair hotel is The Bridge.

Een echte aanrader is Hotel Corner Hot. Het hotel heeft een groot aantal zeer goede referenties en ziet er goed uit. Zo zegt iemand uit Nederland over dit hotel: “Ik heb mij echt thuis gevoeld in plaats van in een hotel”.

hotel-hot-istanbul