Vliegtickets Istanbul

Goedkope vliegtickets naar Istanbul zijn niet altijd makkelijk te vinden. Want waar kan je deze het beste vinden? En vanaf welke luchthavens kan je vliegen? Bovendien: waar kom je eigenlijk aan als je in Istanbul landt? Hierbij antwoorden op deze vragen over goedkope vliegtickets naar Istanbul, het boeken van goedkope vliegtickets naar Istanbul met hotel, weekendje Istanbul en waar je het best terecht om tickets te boeken.

Goedkope vliegtickets naar Istanbul

Vliegtickets naar Istanbul kan je het best online boeken. Er zijn genoeg goedkope vliegtickets naar Istanbul te vinden, zelfs last-minute. Je moet gewoon even goed zoeken, vergelijken en geduld hebben. Een aantal bekende vliegmaatschappijen zijn Corendon, Transavia en Pegasus. Je kan vliegen naar Istanbul vanaf Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Bekijk en vergelijk alle beschikbare vliegtickets van alle maatschappijen via World Ticket Center of Cheaptickets.nl. Goedkope vliegtickets naar Istanbul kan je realistisch gezien al vanaf 140 euro retour vinden (en soms zelfs nog goedkoper), als je vroeg genoeg boekt.

Goedkope vliegtickets naar Istanbul met hotel

Innova-Sultanahmet

Wil je liever een goedkope vliegticket en dan zelf een goedkoop hotel regelen? Of heb je liever een deal met beiden inbegrepen in de prijs? Het is allebei mogelijk. Goedkope vliegtickets naar Istanbul vind je bijvoorbeeld op World Ticket Center. En je kan ook een kijkje nemen naar goedkope hotels in het lijstje van tien unieke hotels in Istanbul. Daarnaast kan je ook gebruik maken van bijvoorbeeld de aanbiedingen van www.arke.nl. Daar kan je deals van hotels en goedkope vliegtickets vinden vanaf 275 per persoon. Of bekijk hier meer aanbieders van vliegtckets met hotel.

Weekendje Istanbul en Goedkope vliegtickets

TopkapipaleisWil je liever een all-inclusive vakantie met hotel en vliegticket voor bijvoorbeeld een weekendje Istanbul? Er zijn al goedkope aanbiedingen te vinden vanaf 280 euro per persoon. Je verblijft dan drie nachten in Istanbul op een centrale locatie. Er zijn een aantal aanbieders van dit soort weekendjes Istanbul. www.arke.nl is een van de bekendste. Zij hebben een mooie lijst van hun meest populaire Istanbul aanbiedingen voor een weekendje Istanbul.

Vliegtickets naar Istanbul vanaf Eindhoven

Vliegveld EinhovenVeel aanbieders van goedkope vliegtickets naar Istanbul vliegen vanaf luchthaven Eindhoven. Dit vliegveld is erg in opkomst voor low-cost aanbieders. Vliegveld Eindhoven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, hoewel het geen treinstation heeft. Met de bus kom je er zo. Bovendien gaan er speciale charterbussen vanaf Amsterdam en Utrecht. Kijk voor meer informatie op Goedkope vliegtickets naar Istanbul vanaf Eindhoven.

Vluchten naar Istanbul vanaf Rotterdam

Vanaf Rotterdam vliegen naar Istanbul kan vaak ook een hele goede keuze zijn voor als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets naar Istanbul. Je kan vanaf Rotterdam vliegen naar Istanbul met bijvoorbeeld Transavia. Tickets met korting vanaf Rotterdam naar Istanbul kan je zoeken via World Ticket Center. Goedkope vliegtickets naar Istanbul kan je al vanaf 140 euro retour vinden, mits je vroeg boekt.

Aankomst in Istanbul

Als je naar Istanbul vliegt, dan land je met het vliegtuig op een van de twee vliegvelden vlakbij Istanbul. Daarvandaan neem je de metro of de bus naar de stad. De metro (met overstap op tram) duurt er niet heel lang over en is comfortabel. Je kan ook een auto huren of een taxi nemen. Het bekendste vliegveld is Istanbul Atatürk Airport op het Europese deel en is het meest dichtbij het centrum van de stad. Vanaf dit vliegveld heb je de makkelijkste verbindingen met de stad. (zie hier een kaart van de metro en tram in Istanbul).

Het andere vliegveld heet Sabiha Gökçen Vanaf dit vliegveld gaan er bussen naar de binnenstad. Vooral de low-cost aanbieders van vliegtickets landen veelal op dit vliegveld. Overigens zijn er ook veel hotels die een shuttle-service aanbieden van en naar het hotel. Vraag hiernaar.

Goedkoop met de auto naar Istanbul

Goedkope vliegtickets naar Istanbul te over, maar zelf ben ik naar Istanbul gelift. Daar maakte ik een reis van enkele maanden van. Ik had geen baan of studie op dat moment, dus niets hield me tegen om de tijd te nemen. Als Istanbul een beetje te ver voor je is, kan je natuurlijk ook eerst naar Parijs liften, of je kan oefenen in eigen land.

Tijdens het liften kwam ik ook veel mensen tegen die met de auto naar Turkije gingen. Vooral ook mensen uit Duitsland. Ik kwam zowaar in de auto terecht van een smokkelaar. Die verkocht auto’s aan de grens van Syrië met Irak en reed om de paar weken naar Turkije. Ik mocht zo met hem meerijden naar Damascus, maar ik ben gewoon in Istanbul uitgestapt.

Met de trein naar Istanbul

Een andere optie is om per trein naar Istanbul te reizen. Je kan vanaf Amsterdam de internationale trein nemen naar Wenen en daarvandaan naar budapest in hongarije en vervolgens met een overstap in Timisoara in Roemenië naar Boekarest. Daar gaat een directe trein naar Istanbul. Je komt dan ‘s nachts aan bij de grens in Turkije en in de ochtend in Istanbul. Al met al kost je dat drie nachten maar je maakt wel een fantastische reis mee. Een alternatieve reisoptie is om via Wenen naar Belgrado in Servië te reizen, en daarvandaan naar Sofia en dan naar Istanbul.