Weekendje Istanbul

Weekendje Istanbul.Lekker een weekendje Istanbul, heerlijk wegdromen bij een mooie zonsondergang over de Gouden Hoorn, genieten het enorme Tophakipaleis en met open mond het interieur van de Hagia Sophia aangapen. En dan hebben we ook nog eens het lekkere Turkse eten, de gastvrijheid van de cultuur en de verfrissende boottochten. Er is veel te doen in Istanbul en er zijn veel bezienswaardigheden. Een weekendje Istanbul is dus zo’n slecht idee nog niet.

Wat te doen tijdens weekendje Istanbul

visrestaurant istanbulAls je nog niet eerder in Istanbul bent geweest en je gaat voor een weekendje Istanbul, dan zal een bezoek aan de Tophakipaleis en de Hagia Sophia vast hoog op je lijstje staan. Als je die in de ochtenden bezoekt, dan kan je in de middag lekker struinen door de Grote Bazaar en de Egyptische bazaar. ‘s Avonds kan je dan genieten van een heerlijke zonsondergang over de Gouden Hoorn vanaf de Galatabrug, om dan lekker vis, iets vegetarisch of vlees te eten aan de kade. Op zoek naar meer suggesties om wat te doen in Istanbul?

Hotels voor een weekendje Istanbul

luxe hotel in istanbulEr zijn hele mooie hotels in Istanbul waar je kan verblijven. Ze zijn er in alle prijsklassen, van heel goedkope hotels in Istanbul tot luxe hotels in Istanbul. Je kan een mooie selectie maken tussen tien unieke hotels in Istanbul of op zoek gaan naar iets van je gading in deze lijst van 1400 hotels in Istanbul.  Met het vliegtuig ben je in drie uurtjes in Istanbul en goedkope vliegtickets naar Istanbul zijn er vanaf 160 euro en soms goedkoper als er speciale aanbiedingen zijn.

Goedkope vliegtickets voor weekendje Istanbul

logo-arkeJe kan er ook voor kiezen om direct een hotel en een vliegreis te boeken als één pakket. Dat is wel zo handig want je hoeft niet apart te boeken. Als je niet op zoek bent naar het allergoedkoopste hotel in Istanbul, dan ben je vaak goedkoper uit als je kiest voor een vliegticket naar Istanbul met hotel. Je kan hiervoor bijvoorbeeld terecht bij www.arke.nl. Zij bieden goedkope vliegtickets naar Istanbul met hotel aan vanaf 207 euro per persoon. En bij Corendon hebben ze aanbiedingen die beginnen met 199 euro per persoon. Zie Istanbul Stedentrip voor meer van dit soort aanbiedingen.