Waarom naar Istanbul

ferryboats

Wát een mooie stad is dat zeg, Istanbul. Zo waanzinnig groot en divers. Istanbul is bovendien een perfecte stad voor een stedentrip. Want Istanbul is gewoon ontzettend mooi, een echte wereldstad, een magische stad, een stad waarvoor superlatieven te kort komen. Een stad die enorm tot de verbeelding spreekt, een stad waar je niet uitgekeken raakt, een stad… die je van binnen raakt.Waarom Istanbul

İstiklal Caddesi (Turks voor Onafhankelijkheidsstraat) is een van de bekendste straten in Istanboel, Turkije. Met de verklaring van de Republiek op 29 oktober 1923 werd de naam van de straat veranderd in İstiklal (Onafhankelijkheid) voor de herdenking van de overwinning bij de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog.Istanbul is veruit de grootste stad van Europa, en ook nog eens een van de meest historische steden. Het is bovendien een zeer diverse stad. Je komt er wat betreft personen en individuen van alles tegen; het is een supermoderne stad gewoon. Je kan kiezen om te chillen, je kan er fantastisch uitgaan, of je bent er om culturele dingen te doen.


Unieke hotels in Istanbul

Ciragan-PalaceVan superduur en luxe tot spotgoedkope hotels, Istanbul heeft het allemaal. Want Istanbul heeft voor iedereen wel wat. Je kan er baden in de luxe maar ook ontzettend goedkoop verblijven in de goedkope hotels in Istanbul. Of wat dacht je van een heerlijk authentiek en romantisch hotelletje? Er zijn maar liefst 1400 hotels in Istanbul, maar gelukkig zijn er ook tips voor de meest unieke hotels in Istanbul.


Stedentrip Istanbul

Ortakoy IstanbulAls stedentrip is Istanbul enorm geschikt. Er is ontzettend veel te doen, maar ook biedt de stad een perfecte mix van dingen, zoals uitgaan, winkelen, cultuur, vermaak. Je kan er eindeloos rondslenteren op de belangrijkste straat İstiklal Caddesi, je kan er over de Bosporus varen, naar de prinseneilanden gaan die verder van de kust liggen, gigantische bouwwerken bezichtigen, of gewoon lekker chillen met een waterpijp. En had ik al gezegd dat het eten ook superlekker is daar?


Bezienswaardigheden Istanbul

gouden_hoornDe mooiste bezienswaardigheden van Istanbul op een rijtje: van paleizen, moskeeën tot de prinseneilanden. Istanbul is rijk aan mooie bezienswaardigheden. Je kijkt je ogen uit. De stad is groot en heeft heel veel te bieden. Je raakt letterlijk nooit uitgekeken in Istanbul, een wereldstad van allure, met veel mooie bezienswaardigheden.


Weekendje Istanbul

nargile_waterpijp_istanbulLaten we heel eerlijk zijn: een weekendje Istanbul is nooit genoeg. Als je graag een weekend weg wil en kiest voor Istanbul, dan ga je zeker meer willen. Er is gewoon zoveel te doen en te zien. Dat wil niet zeggen dat een weekendje Istanbul geen goede keuze is. Integendeel. Ik zou het gewoon doen als ik het geld en de tijd had. Wat een verademing is dat, even weg uit eigen land en dan gewoon chillen in Istanbul. Wat ik zou doen:

  • Rustig in een nargile-cafe de waterpijp roken.
  • Heerlijk genieten van een zonsondergang op de Galata brug.
  • Een boottocht nemen over de Bosporus.
  • Lekker slenteren en shoppen op de Istiklal Caddesi


Prinseneilanden Istanbul

hotels prinseneilandenMaar Istanbul is niet alleen de stad zelf. Een goed bewaard geheim van Istanbul zijn de Prinseneilanden. Dat zijn autoloze eilanden waar je met de veerboot naartoe vaart vanaf het centrum van Istanbul. Je kan daar lekker zwemmen en heerlijk genieten van natuur. Het is zeker ook een tip om daar een nachtje of zelfs een paar nachten in een van de Prinseneilanden hotels te verblijven voor een heerlijke vakantie.


Nooit genoeg Istanbul

zwemmen_in_istanbulIn 2007 woonde ik drie maanden in Istanbul. En die drie maanden waren niet genoeg! Er was elke dag wel weer iets nieuws te doen. En nu dacht ik dat het eindelijk eens tijd werd om mijn ervaringen te delen, te laten zien wat zo mooi is aan Istanbul, wat je er kan vinden en wat je er kan doen. Te laten zien waarom ik zo gek ben op de stad.


Vliegen naar Istanbul

vliegen_naar_istanbulAls je de tijd hebt kan je er natuurlijk voor kiezen om een looptocht te maken naar Istanbul. Naar gelang hoe snel je loopt, ben je dan binnen een half jaar tot wellicht een paar jaar eindelijk daar. Maar behalve lopen kan je ook de trein nemen, de auto, liften of het allermakkelijkst: je neemt gewoon het vliegtuig. Want als je gaat vliegen naar Istanbul kom je aan vlakbij de stad aan op een van de twee luchthavens.