Waterpijp Roken in Istanbul

nargile_waterpijp_istanbulJe kan er eigenlijk niet omheen in Istanbul: de waterpijp. Durf jij terug naar huis te gaan zonder dat je aan zo’n nargile gelurkt hebt? En zo’n waterpijp rook je natuurlijk het liefst in Tophane, wat toch wel de waterpijp-wijk van Istanbul is.

Maar evengoed als je geen zin hebt om te roken, neem dan in elk geval plaats in een van de talloze waterpijp-cafés in de wijk Tophane. De cafés kennen een geweldige ambiance. Je zit daar heerlijk in ruime zitzakken in de tuin, of op stijlvolle bankjes. Dit is écht een ontzettend leuke plek om de sfeer van Istanbul te proeven, een beetje thee te drinken en wellicht om zelfs een potje triktrak (Backgammon) te spelen.

Je vindt de straat met de talloze cafés vrij eenvoudig: de tram die de oude en de nieuwe stad met elkaar verbindt, heeft er een halte (genaamd Tophane). Maar je loopt er in 10 minuten net zo makkelijk heen vanaf de Galatabrug, door langs het water te lopen in de richting van Kabataş. En vanaf een bepaald moment hoef je onderweg alleen nog maar de rooksignalen te volgen.

Goedkoop hotel in Istanbul Centrum

leuk hotel istanbulBen je op zoek naar een goedkoop hotel in de buurt van Tophane, dan zit Caupo Hostel Istanbul er vlak bij. Je zit daar in het centrum van Istanbul: je loopt zo omhoog naar het Taksim plein, en je zit om de hoek van de Galata brug en Galata toren. Qua locatie een uitstekende keuze. De prijs van dit hostel is ook niet hoog: je kan kamers vinden vanaf 13 euro.

Een alternatief en leuk hotel is misschien wel Sumo Cat Hostel, dat ook vlakbij de waterpijpstraat ligt. Sumo Cat is een hip en goedkoop hotel in het centrum van Istanbul. Het wordt gerund door een stel jongeren die gewoon een leuk hotel in Istanbul willen neerzetten. Zeker een aanrader.

Meer hotels?


Waterpijp kopen

Er zijn genoeg mensen in Nederland die in Istanbul ook graag een waterpijp kopen. Maar dit kan net zo goed in Nederland. Je kan vooral online goed terecht voor veel soorten waterpijpen en allerlei accessoires. Overigens is er wel een duidelijk gezondheidsrisico bij het roken van een waterpijp.